Hypnotherapie

Even uitleggen wat hypnotherapie is.

Hypnose is een staat van het bewustzijn waarbij je volledig geconcentreerd en in diepe staat van ontspanning bent. Hypnose is afgeleid van het Griekse woord ‘hypnos’, dat slaap betekent. Maar hypnose is geen slaap, wel een staat van trance. Nu hoor ik je denken, trance?! Ja zeker trance, mensen (dus ook jij en ik) bevinden zich regelmatig in een trance. Bijvoorbeeld wanneer je in de auto zit en je ineens al verder hebt gereden dan dat je eigenlijk dacht. Of wanneer je helemaal in een boek of film verzonken zit en je alles om je heen even vergeet. Je bent dan in een staat van diepe ontspanning “trance” wat heel prettig is!

Met hypnotherapie wordt hypnose voor therapeutische doeleinden gebruikt. De therapeut gebruikt hypnose om de cliënt te begeleiden om zijn of haar klachten/ problemen aan te pakken want alle hulpbronnen die je hiervoor nodig hebt zitten namelijk al in jezelf.

Hypnotherapie mag niet worden verward met ‘showhypnose’. Bij dat laatste gebruikt de hypnotiseur hypnose voor entertainment dit staat echt helemaal los van de therapeutische manier.

Het bewustzijn bestaat uit twee delen: het kritische brein en uit het onbewuste brein. Het kritische brein kennen we allemaal wel, daar kent iedereen legio voorbeelden van. In het onbewuste brein gebeuren geniale processen, denk onder andere aan alle fysieke processen in het lichaam, maar ook emotionele processen zoals het opslaan van herinneringen en gevoelens.

Hypnose volgens Dave Elman

“Het omzeilen van de kritische factor en terecht komen in het gebied van selectief denken”.

Met andere woorden, in hypnose schakel je jouw kritische rationele brein even uit zodat je met het onbewuste deel van het brein kunt werken en echte veranderingen kan maken. Zo kun je overtuigingen, gedragingen en gewoontes, die jou niet meer dienen, transformeren tot het gewenste gedrag! Kijk, daar is de term weer, Transformeren.

Hypnotherapie is voor...

Hypnotherapie wordt onder meer gebruikt bij het transformeren van:

Hypnose wordt al, voor verschillende behandelingen, met succes toegepast in meer dan 70 ziekenhuizen!  Hypnotherapie is heel breed inzetbaar. 

American Health Magazine (2007) heeft in een wetenschappelijk onderzoek, onder duizenden personen, psychoanalyse vergeleken met cognitieve gedragstherapie en hypnotherapie. De resultaten spreken voor zichzelf.

Dus als jij de controle op je leven wil terugpakken en snel resultaat wilt boeken? Neem dan contact op. 

"Trust your unconscious, it knows more than you do"

Milton Erickson